Κοσμος

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: O Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο της Pfizer

Δείτε τις πρώτες εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό
Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό © YouTube

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, στέλνοντας μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες.

Σε live μετάδοση έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Με αυτόν τον τρόπο έστειλε μήνυμα στους Αμερικανούς πολίτες πως το εμβόλιο των Pfizer/ΒιοNTech είναι ασφαλές.

Ο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο το απόγευμα της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου 2020 στο νοσοκομείο Christiana Care στη γενέτειρά του Ντελαγουέρ. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του, Κάμαλα Χάρις, και ο σύζυγός της, Νταγκ Έμχοφ, είναι προγραμματισμένο να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι ΗΠΑ είναι με διαφορά πρώτες παγκοσμίως σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και σε νεκρούς από Covid-19. Οι συνολικές μολύνσεις που έχουν καταγραφεί σε αμερικανικό έδαφος έχουν φθάσει τα 18.365.039 την ώρα που οι νεκροί από κορωνοϊό ανέρχονται σε 325.754.

Το εμβόλιο της Pfizer στον Τζο Μπάιντεν χορήγησε η νοσοκόμα και επικεφαλής των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Τέιμπ Μάσα. Όπως μετέδωσε το CNN, πριν του κάνει το εμβόλιο, τον ρώτησε αν επιθυμεί να μετρήσει μέχρι το τρία. Και εκείνος απάντησε: «Όχι, απλά προχώρα όποτε είσαι έτοιμη».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», η σύζυγός του εκλεγμένου προέδρου, Τζιλ Μπάιντεν, έκανε και εκείνη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

President-elect Joe Biden receives COVID-19 vaccine

Τι είπε ο Τζο Μπάιντεν μόλις έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό - Το «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτές

 «Αυτό που θέλω να πω είναι πως χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους πάρα πολλά» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν μετά τον εμβολιασμό στη γενέτειρά του Ντελαγουέρ.

Και πρόσθεσε: «Οι επιστήμονες και οι άνθρωποι που το έστησαν όλο αυτό, οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή, οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στις κλινικές δοκιμές, είναι απλά εκπληκτικό».

«Μακάρι να είχαμε τον χρόνο να σας ξεναγήσω σε όλο το νοσοκομείο να δείτε πόσο πολυάσχολοι και εκπληκτικοί είστε όλοι σας. Και σας χρωστάμε πολλά. Αλήθεια σας χρωστάμε» κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ