Κοσμος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer

«Πράσινο φως» για τη χρήση του εμβολίου στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pfizer
Pfizer © EPA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε σήμερα Δευτέρα (21/12) το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε σήμερα (21/12) ότι συνέστησε την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου. «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech», δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA, Εμερ Κουκ, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου

Έγκριση εμβολίου Pfizer: Αυτή είναι η ιστορική στιγμή της ΕΕ

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNΤech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως».

Φον ντερ Λάιεν: Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ

Για αποφασιστική στιγμή έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα. Συμπλήρωσε: «Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ». Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε:

«Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ».

 

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/12) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα, στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα πρώτα άτομα που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος. 

Ήδη στην Ελλάδα έχουν έρθει τα ψυγεία στα οποία θα αποθηκευτούν οι δόσεις του εμβολίου. Χωρούν 80.000 δόσεις εμβολίου σε θερμοκρασία -70° Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ