Σουηδία: Για πρώτη φορά συστήνεται η μάσκα στα μέσα μεταφοράς
Μέτρα λόγω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού
Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση της Σουηδίας συνιστά τη χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και κλείνει ορισμένες υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση της Σουηδίας επέβαλε σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, για να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, συνιστώντας στους πολίτες να φορούν μάσκες στα δημόσια μέσα μεταφοράς και κλείνοντας ορισμένες υπηρεσίες όπου συγκεντρώνεται κοινό και θεωρούνται μη απολύτως αναγκαίες.
Από την αρχή της πανδημίας, η Σουηδία αρνείται να επιβάλει lockdown και τα περισσότερα σχολεία, οι επιχειρήσεις και τα εστιατόρια παρέμειναν ανοιχτά. Ωστόσο, το δεύτερο κύμα και το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφεται κάθε εβδομάδα εδώ και δύο μήνες ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει στροφή 180 μοιρών.
Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μη αναγκαίες δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα γυμναστήρια, οι πισίνες και οι βιβλιοθήκες θα κλείσουν μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, συνιστά πλέον στους πολίτες να φορούν μάσκες στα μέσα μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής. Μέχρι τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν συνιστούσαν τη χρήση μάσκας πουθενά, θεωρώντας ότι η αποτελεσματικότητά της δεν έχει αποδειχθεί.
«Κάνουμε ό,τι κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα σωστά μέτρα στη σωστή στιγμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Λεβέν απέκλεισε πάντως την ιδέα της καραντίνας, την οποία θεωρεί «πολύ μεγάλο βάρος» για τους πολίτες μακροπρόθεσμα.
Μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ ενώ η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές λυκείου θα συνεχιστεί μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.
Σήμερα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν άλλοι 100 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στους 7.993.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.