Κοσμος

ΠΟΥ: Κίνδυνος νέου κύματος στην Ευρώπη στις αρχές του 2021

Επιμένει στη χρήση μάσκας κατά τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βερολίνο
Βερολίνο © Unsplash

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα του κορωνοϊού στις αρχές του νέου έτους στην Ευρώπη.

Για «αυξημένο κίνδυνο» νέου κύματος του κορωνοϊού στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Την ώρα που ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» ξάνά την Ευρώπη με τις μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες να μπαίνουν ξανά σε καραντίνα επιβάλλοντας νέα lockdown και αυστηρότερα μέτρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για νέο κύμα στις αρχές του νέου έτους την ώρα που αναμένεται η έγκριση του εμβολίου ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. 

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για νέα έξαρση τις πρώτες εβδομάδες και τους πρώτους μήνες του 2021», με δεδομένη την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία συνιστά «τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης» κατά τις γιορτές.

«Μπορεί να φαίνεται ενοχλητική η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης παρουσία φίλων και μελών της οικογένειας, αλλά αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της ασφάλειας και της καλής υγείας», τονίζει ο ΠΟΥ.

Και προσθέτει: «Στο μέτρο του δυνατού, οι συγκεντρώσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Εάν πραγματοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικός ο περιορισμός του αριθμού των προσκεκλημένων και ο καλός αερισμός για τον περιορισμών των κινδύνων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ