Κοσμος

Μ. Σχοινάς για εμβόλιο: Μέσα στα Χριστούγεννα το ευρωπαϊκό V-Day

Αρκεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να δώσει την απαιτούμενη άδεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χριστούγεννα 2020: Γυναίκες με μάσκα για τον κορωνοϊό μέσα σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη στην Αθήνα
Χριστούγεννα 2020: Γυναίκες με μάσκα για τον κορωνοϊό μέσα σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη στην Αθήνα © EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι το φετινό δώρο Χριστουγέννων για τους Ευρωπαίους.

Για το πότε μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη μίλησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε χώρες-μέλη πριν από το τέλος του 2020.

«Αν στις 21 Δεκεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει, όπως ελπίζουμε, την αναγκαία άδεια, μετά εμείς, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει να δώσουμε το τυπικό "πράσινο φως". Διαφορετικά, τα εμβόλια δεν θα μπορέσουν να διανεμήθουν. Εγγυώμαι ότι θα δουλέψουμε με τεράστια ταχύτητα» τόνισε ο κ. Σχοινάς. Και πρόσθεσε ότι «σε δύο ημέρες θα ολοκληρωθεί μια διαδικασία που συνήθως απαιτεί δύο μήνες».

Σε ό,τι αφορά την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι διάφορες εκστρατείες εμβολιασμού στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε:

«Το ευρωπαϊκό V-Day θα είναι ακριβώς την ημέρα κατά την οποία οι κούτες εμβολίων θα βγουν από τις βιομηχανίες στο Βέλγιο και θα σταλούν σε όλες τις χώρες-μέλη. Το εμβόλιο θα αποτελέσει χριστουγεννιάτικο χώρο για τους Ευρωπαίους, διότι θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό πριν από το τέλος του χρόνου».

«Η ακριβής ημέρα, όμως, στις διάφορες χώρες θα εξαρτηθεί από τα εθνικά σχέδια: Κάποιοι θα ξεκινήσουν στις 26 Δεκεμβρίου, κάποιοι άλλοι στις 27 ή στις 28. Και ούτω καθεξής» ανέφερε ακόμη ο Μαργαρίτης Σχοινάς για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η έναρξη εμβολιασμών κατά της Covid-19 θα είναι ταυτόχρονη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ