Κοσμος

Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από κορωνοϊό

Στο 10% το ποσοστό μόλυνσης στον γενικό πληθυσμό της χώρας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα αντισωμάτων.

Το ποσοστό του πληθυσμού στην Ισπανία που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό σχεδόν διπλασιάστηκε, στο 10%, ή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, στο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού.

Αυτό προκύπτει βάσει αποτελεσμάτων του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν διαγνωστικό τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, που δείχνει ότι οι μολύνσεις έχουν κατά πολύ υπερβεί τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί…, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου» εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19. Προηγούμενα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν δημοσιευτεί τον περασμένο Ιούλιο, αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ σχεδόν 70.000 άνθρωποι το χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.

Η Ισπανία μετρά 48.401 νεκρούς από κορωνοϊό, με 388 θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 1.762.212.

Βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Υγείας στην Ισπανία, καταγράφηκαν 10.328 νέες μολύνσεις Covid-19 την τελευταία ημέρα. Η Ισπανία βρίσκεται στην 9η θέση παγκοσμίως στη λίστα με τις 10 χώρες που έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις