Κοσμος

Πώς σχολιάζει η Ρωσία τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία

Πρώτη αντίδραση από τη Μόσχα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400
Το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 © EPA/MAXIM SHIPENKOV

Η Ρωσία καταδικάζει την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για τους S-400, επισημαίνοντας ότι είναι «παράνομες».

Θέση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας για τους S-400 πήρε η Ρωσία. Ειδικότερα, για το θέμα αυτό έκανε δήλωση τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε «παράνομες» τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος άμυνας S-400.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εκτίμησε ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον δείχνει αλαζονεία και περιφρόνηση για τα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, οι οποίες στοχεύουν τη Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), τον πρόεδρό της και τρεις αξιωματούχους της εταιρείας.

«Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η Τουρκία προχώρησε στην αγορά και τη δοκιμή του συστήματος S-400 από τη Ρωσία. Οι σημερινές κυρώσεις στο SSB της Τουρκίας δείχνουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο CAATSA. Δεν θα ανεχτούμε σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας» τόνισε στο μήνυμά του στο Twitter ο Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ