Κοσμος

Reuters:Προσχέδιο για επιπλέον κυρώσεις σε Τουρκία «αν χρειαστεί»

«Οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - φωτογραφία αρχείου
Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης - φωτογραφία αρχείου © EUROKINISSI / POOL PHOTO EUROPEAN UNION

Reuters: Τι περιλαμβάνει το Προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις κυρώσεις στην Τουρκία - Θα διευρυνθεί ο κατάλογος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευρύνει τον κατάλογο των ατόμων και των επιχειρήσεων από την Τουρκία που θα υποστούν κυρώσεις για τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συζητείται σήμερα σε επίπεδο μόνιμων αντιπροσώπων ενόψει της Συνόδου Κορυφής, όπως αναφέρει το Reuters.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, εφόσον το προσχέδιο ψηφιστεί η Ε.Ε. θα «προετοιμάσει πρόσθετες καταχωρίσεις» στη βάση του ήδη υπάρχοντος καταλόγου κυρώσεων του 2019 και «εάν χρειαστεί θα επεκταθεί» το πεδίο εφαρμογής του. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters, οι διαπραγματεύσεις για τη δισέλιδη δήλωση συνεχίζονται, με την Ελλάδα και την Κύπρο να εκτιμούν ότι τα βήματα αυτά δεν είναι αρκετά. Την ίδια ώρα, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα εξετάσουν περισσότερα βήματα σε ό,τι αφορά στην Τουρκία τον Μάρτιο αν δεν υπάρξει πρόοδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. δημιούργησε πρόγραμμα κυρώσεων πέρυσι, παγώνοντας περιουσιακά στοιχεία ατόμων και εταιρειών που κατηγορούνται ότι σχεδιάζουν ή συμμετέχουν σε δραστηριότητες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου ή στην υφαλοκρηπίδα της.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ