Κοσμος

Εμβόλιο Pfizer - MHRA: Μην το κάνουν όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες

Δύο άτομα που έκαναν το εμβόλιο υπέστησαν αλλεργικές αντιδράσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία, εξέδωσαν προειδοποίηση ότι τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες δεν πρέπει να λαμβάνουν επί του παρόντος το εμβόλιο Pfizer

Προειδοποίηση σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊο της Pfizer/BioNTech, εξέδωσαν οι βρετανικές αρχές, μία μέρα μετά την έναρξη του εμβολιασμού του πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο βρετανικός Ρυθμιστικός Οργανισμός Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης, MHRA, εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία, όσοι έχουν σημαντικό ιστορικό αλλεργιών σε φάρμακα ή τρόφιμα, δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, καθώς δυο υγειονομικοί που το έκαναν παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον εμβολιασμό έχουν ήδη ενημερωθεί. 

Η Dr June Raine, επικεφαλής της σχετικής ρυθμιστικής αρχής της Βρετανίας δήλωσε: «Το βράδυ της Τρίτης ενημερωθήκαμε για δυο περιπτώσεις που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο. Γνωρίζουμε από τις εκτεταμένες κλινικές δομικές ότι κάτι τέτοιο δεν είχε αναφερθεί αλλά πλέον με αυτές τις δυο περιπτώσεις είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους που ασχολούνται με τον εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που επιλέχθηκαν πρώτες».

Ο καθηγητής, Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS, δήλωσε: «Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά».

ΠΗΓΗ: independent

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ