Κοσμος

«Είμαι ομοφυλόφιλος» δήλωσε Γάλλος Υπουργός δημόσια

Τόνισε πως ήθελε να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία του δεν ήταν εμπόδιο για να γίνει υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune
Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune © EPA/Fernando Alvarado

Ο υπουργός της Γαλλίας, Clément Beaune δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, στο γαλλικό περιοδικό Têtu

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune δήλωσε δημόσια ότι είναι gay, σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Têtu. «Είμαι ομοφυλόφιλος, και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως ήθελε να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία του «δεν ήταν εμπόδιο» στο να γίνει υπουργός.

Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη «LGBT-Free» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει την οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης. 

Στην Πολωνία αρκετοί Δήμοι ανακηρύχτηκαν περιοχές «ελεύθερες από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ», Η ιστορία των  ζωνών «ελεύθερων από την ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ» ξεκινά το 2019. Το Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, Rafał Trzaskowski, υπέγραψε μία διακήρυξη με την οποία υποστήριξε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ της Πολωνίας, και δεσμεύτηκε να εντάξει την ομοφυλοφιλία στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Αυτό έφερε μία σειρά αντιδράσεων από τις υπόλοιπες τοπικές κυβερνήσεις, ορισμένες εξ αυτών σχεδόν αμέσως αυτοανακυρήχθηκαν “LGBT-Free”. Παράλληλα, ο Andrzej Duda, πρόεδρος της Πολωνίας, χρησιμοποίησε τη ρητορική του ενάντια στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ για την επανεκλογή του.

Ωστόσο ο Clément Beaune δεν είναι ο μόνος υπουργός της κυβέρνησης Μακρόν που μιλά δημόσια για την ομοφυλοφιλία του. Είχε προηγηθεί το 2018 ο Mounir Mahjoubi, ο οποίος τόνισε, ότι ελπίζει αυτό το γεγονός να βοηθήσει τους ομοφυλόφιλους σε μια εποχή που οι ομοφοβικές πράξεις είναι σε άνοδο.

Ο Mounir Mahjoubi είχε δηλώσει ότι η ομοφοβία «μας υποχρεώνει να αποφύγουμε το μίσος και να ζήσουμε τη ζωή μας. «Η ομοφοβία είναι αρρώστια που τρώει την κοινωνία, εισβάλλει στα σχολεία και τραυματίζει τις οικογένειες και τους φίλους».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ