Κοσμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: 1,8 δις επιπλέον φορολογία για τους Ιάπωνες

Αντιδράσεις στην ιαπωνική πρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Επιμένει η ΔΟΕ για διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Ακόμα 1,8 δισ. δολάρια θα κληθούν να πληρώσουν συνολικά σε φορολογία οι Ιάπωνες πολίτες προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα κοστίσουν επιπλέον 2,8 δισεκατ. δολάρια με τον λογαριασμό να μοιράζεται ανάμεσα στην ιαπωνική κυβέρνηση και στη Μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Συνολικά, η τοπική κυβέρνηση και η εθνική, δηλαδή οι Ιάπωνες φορολογούμενοι, αναμένεται να πληρώσουν 1,8 δισ. δολάρια επιπλέον για να καλυφθούν τα κόστη της αναβολής και των αντίμετρων για τον κορωνοϊό.

«Νομίζω ότι το νούμερο των κρουσμάτων είναι ακόμα μικρότερο από άλλες χώρες, οπότε ελπίζω πως με κάποιο τρόπο θα μπορέσουν να κάνουν τους Αγώνες» ανέφερε ο 72χρονος Σίρο Τερούι.

«Ως φορολογούμενη, αισθάνομαι πως τα έξτρα λεφτά που χρέωσαν είναι κάπως πολλά» σχολίασε με τη σειρά της η Σατσούκι Κατάοκα, για να προσθέσει πως «αντιλαμβάνομαι ότι το επιπλέον κόστος είναι αναγκαίο λόγω της πανδημίας».

Με τη σειρά του ο 27χρονος Ριότα Σάτο εξέφρασε τους φόβους του για αναζωπύρωση του κορωνοϊού με την έλευση χιλιάδων θεατών και αθλητών. «Δεν είμαι τόσο υπέρ των Αγώνων, περιμένω να ακυρωθούν ή να αναβληθούν πάλι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ