Αθλητισμος

Ολυμπιακοί Αγώνες: 800 εκατ. δολάρια για αντίμετρα του κορωνοϊού

Τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα κόστιζε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω λόγω της αναβολής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες κορωνοϊός
Επιμένει η ΔΟΕ για διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων © EPA/KIMIMASA MAYAMA

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας «Kyodo», η αντιμετώπιση της πανδημίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κοστίσει 800 εκατομμύρια ευρώ.

Το κόστος για τα αντίμετρα κατά του κορωνοϊού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 θα κοστίσει 100 δισεκατομμύρια γεν ή 800 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Ιαπωνία.

Να σημειωθεί πως τα ιαπωνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα κόστιζε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω λόγω της αναβολής. Σύντομα πάντως αναμένεται να τοποθετηθούν επισήμως επ' αυτού, η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το κόστος των Αγώνων, που δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το μπάτζετ είχε οριστεί να είναι τότε 12,6 δισεκατομμύρια γεν.

Από την πλευρά της, η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει πως αναμένεται να πληρώσει 800 εκατομμύρια δολάρια ως επιπλέον κόστος λόγω της αναβολής, όμως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ