Κοσμος

Twitter και λέξεις - κλειδιά: Τι σχολιάστηκε περισσότερο το 2020

Μια χρονιά γεμάτη σημαντικά γεγονότα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Twitter
Twitter © Pixabay

Αυτά είναι τα δύο θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter για το 2020 - Οι λέξεις - κλειδιά που συνόδευαν τις αναρτήσεις.

Ο κορωνοϊός και το κίνημα «Black Lives Matter» ήταν τα θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο στο Twitter παγκοσμίως το 2020.

Την ίδια στιγμή, στη Γαλλία, το βίντεο που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαύρου παραγωγού από αστυνομικούς ήταν το tweet που αναπαρήχθη περισσότερο, σύμφωνα με την κατάταξη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Η λέξη-κλειδί #Covid19 και οι παραλλαγές της «χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 400 εκατομμύρια φορές σε ολόκληρο τον κόσμο», με αποτέλεσμα η πανδημία να αναδειχθεί, «χωρίς να προκαλεί έκπληξη», στο πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς, επισημαίνει το Twitter σε ένα δελτίου τύπου.

Η δεύτερη λέξη-κλειδί που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως ήταν το #BlackLivesmatter, από το αμερικανικό κίνημα που κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, και στη Γαλλία όπου καταμετρήθηκε σε 1,5 εκατομμύρια tweet.

Από τον περασμένο Ιούνιο, το κίνημα ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις του μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενός μαύρου Αμερικανού ηλικίας 46 ετών, που πέθανε από ασφυξία την οποία του προκάλεσε ο λευκός αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν.

«Τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα έχουν επίσης μια σημαντική απήχηση στην πλατφόρμα», εκτιμά το Twitter. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζει τη μεγάλη κινητοποίηση, χωρίς να δίνει συγκεκριμένους αριθμούς, γύρω από τη λέξη-κλειδί #UighursLivesMatter, με τους χρήστες να την αναπαράγουν για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους Ουιγούρους στην Κίνα -μουσουλμανική μειονότητα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Σχετικά με τα tweet που διαμοιράστηκαν περισσότερο στη Γαλλία, εκείνο με το βίντεο του ξυλοδαρμού του μουσικού παραγωγού Μισέλ Ζεκλέρ από αστυνομικούς στο Παρίσι, που αναρτήθηκε την 26η Νοεμβρίου από τον Νταβίντ Περοτάν, δημοσιογράφο του Loopsider, βρίσκεται στην κορυφή των μηνυμάτων που αναπαρήχθησαν περισσότερο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ