Κοσμος

Ζ. Μπορέλ: Η κατάσταση με την Τουρκία έχει χειροτερέψει

«Όλοι οι υπουργοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε δει θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης στη συμπεριφορά της Τουρκίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
borel.jpg
Ζόζεπ Μπορέλ © EPA

Τι δήλωσε για την Τουρκία ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζόσεπ Μπορελ μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων

Η κατάσταση σχετικά με την Τουρκία έχει χειροτερέψει τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Όλοι οι υπουργοί πιστεύουν ότι δεν έχουμε δει θεμελιώδη αλλαγή κατεύθυνσης στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Αντιθέτως, από πολλές πλευρές, η κατάσταση έχει χειροτερέψει» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η αξιολόγηση από την πλευρά των υπουργών δεν είναι θετική, ενώ κάθε Υπουργός θα ενημερώσει τον επικεφαλής της κυβέρνησής του πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εκτιμήσει την κατάσταση σχετικά με την Τουρκία και «θα λάβει τις αποφάσεις που θεωρεί αρμόζουσες» υπογράμμισε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

« Όχι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά όλα τα κράτη-μέλη γνωρίζουν πολύ καλά την ανάγκη να εκτιμηθεί προσεκτικά η κατάσταση με την Τουρκία» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ και επισήμανε ότι «δυστυχώς δεν έχουμε μεγάλη πρόοδο ή βελτίωση από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ