Κοσμος

Ερντογάν: Η Ε.Ε πρέπει να λυτρωθεί από τη στρατηγική τύφλωσή της

«Η Ε.Ε μην χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ως αναχαιτιστικό παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/ TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT

Τουρκία: Οι νέες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως «η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί από την κερκίδα τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο». 

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ε.Ε. και ανέφερε πως «η Ε.Ε πρέπει να λυτρωθεί από την στρατηγική τύφλωσή της».

«Έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν θα δεχτούμε χάρτες και σχέδια που θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας. Η Ε.Ε μην χρησιμοποιήσει την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους ως αναχαιτιστικό παράγοντα στην ανατολική Μεσόγειο», προσέθεσε. 

 

Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα του Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων 

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) με τις εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία να είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα. Όπως επισήμανε Ευρωπαίος Αξιωματούχος, «η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, έχει επιδεινωθεί», σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα ληφθούν μέτρα» εναντίον της Τουρκίας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, εκτός από το ζήτημα της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών, θα συζητήσουν την κατάσταση στη Γεωργία, τις εκλογές στη Βενεζουέλα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εν συνεχεία θα έχουν ανταλλαγή απόψεων για τις διατλαντικές σχέσεις, επισημαίνοντας τις μελλοντικές προτεραιότητες για τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο γεύμα, θα γίνει συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία κατά τη διάρκεια της οποίας οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα αυξηθεί η ανθεκτικότητα της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, θα επανεξεταστούν οι συνέπειες του νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ