Κοσμος

Συνελήφθη η «βασίλισσα της απάτης του Χόλιγουντ» - Πώς δρούσε

Πώς εξαπατούσε τα θύματά του ο 41χρονος Hargobind Tahilramani

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Η δράση και η σύλληψη της «βασίλισσας της απάτης του Χόλιγουντ» - Πώς ο Hargobind Tahilramani παρίστανε γυναίκες επικεφαλής κινηματογραφικών εταιριών.

Το FBI κατάφερε να φτάσει στα ίχνη απατεώνα που εξαπατούσε ηθοποιούς ήθελαν να κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ, αποσπώντας του μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να τους κλείσει δουλειές στο χώρο του θεάματος. Ο 41χρονος είχε γίνει γνωστός στις διωκτικές αρχές ως «η βασίλισσα της απάτης του Χόλιγουντ».

Ο Hargobind Tahilramani από την Ινδονησία, άλλαζε τη φωνή του σε γυναικεία και παρίστανε «βαριά» ονόματα της βιομηχανίας του Χόλιγουντ. Ανάμεσα στα πρόσωπα που «υποδυόταν» η πρόεδρος της Lucasfilm, Καθλίν Κένεντι, η Έιμι Πάσκαλ, πρώην στέλεχος της Sony, η Σέρι Λάνσινγκ πρώην επικεφαλής της Paramount και η Γουέντι Ντενγκ, πρώην σύζυγος του Ρούπερτ Μέρντοχ. 

Εδώ και αρκετά χρόνια τον αναζητούσαν οι αρχές, με τη σύλληψή του να γίνεται τελικά στo Μάντσεστερ.  «Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο Ηνωμένο Βασίλειο βάσει αιτήματος για την προσωρινή σύλληψή του, που υπέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της έκδοσής του», δήλωσε εκπρόσωπος του FBI στο Σαν Ντιέγκο την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Guardian, «έταζε» στα θύματά του επικερδείς δουλειές στο χώρο της showbiz και τους ζητούσε να ταξιδέψουν στην Ινδονησία για γυρίσματα ή και πρώτες αναγνώσεις σεναρίων. Όταν έφταναν εκεί, ο ίδιος και οι συνεργοί του αποσπούσαν διαρκώς χρήματα από τα θύματά τους, μέχρι να αποκαλυφθεί ότι στην πραγματικότητα κανένα σενάριο και κανένας ρόλος δεν μπορούσε να τους δοθεί, γιατί απλά δεν υπήρχε.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian, η απάτη ξεκίνησε το 2013 και παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις που τέθηκαν εν μέσω κορωνοϊού στα ταξίδια, κατάφερε να συνεχίζει τις απάτες του μέχρι και τον Αύγουστο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ