Κοσμος

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τουρκία: Να σταματήσει τις προκλήσεις

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ για τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Στέιτ Ντιπάρτμεντ © MIKE THEILER/EPA

Νέο μήνυμα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αποδέκτη την Τουρκία, την οποία και καλεί να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί εκ νέου την Τουρκία να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες.

Παράλληλα, στέλνει μήνυμα για «αλλαγή πλεύσης» και στο ζήτημα - αγκάθι των S-400 που αγόρασε η Άγκυρα απο τη Ρωσία -εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός του προγράμματος προμήθειας των F-35.

Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να κάνει «σκληρές» δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει.

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει» τόνισε.

Και διευκρίνισε: «Οι ΗΠΑ έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ