Κοσμος

Μόλι Γκίμπσον: Το μωρό από κατεψυγμένο έμβρυο 27 ετών

Ξεπέρασε την αδερφή της που ήταν από κατεψυγμένο έμβρυο 24 ετών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επί 27 χρόνια ήταν κατεψυγμένο ένα έμβρυο που πήρε ζωή τον περασμένο Οκτώβριο, σπάζοντας έτσι ένα μοναδικό ρεκόρ.

Πέντε χρόνια ήταν αντιμέτωπη η Τίνα και ο Μπεν Γκίμπσον από το Τενεσί της Αμερικής με την στειρότητα παρά την επιθυμία τους να αποκτήσουν ένα παιδί και το έκαναν με δύο έμβρυα που ήταν κατεψυγμένα.

Τότε, όμως, πληροφορήθηκαν από το τοπικό δίκτυο ειδήσεων για την υιοθεσία εμβρύων που βρίσκονται σε καθεστώς κατάψυξης. «Αυτός είναι ο μόνος λόγος που μοιραζόμαστε την ιστορία μας. Εάν οι γονείς μου δεν το είχαν δει στις ειδήσεις, τότε δεν θα ήμασταν εδώ», σημειώνει η Τίνα, δασκάλα δημοτικού που αναζητούσε λύση, η οποία θα την έκανε μητέρα.

Εκείνη και ο σύζυγός της, Μπεν, ένας 36χρονος αναλυτής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Εθνικό Κέντρο Δωρεάς Εμβρύων (NEDC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο Νόξβιλ που αποθηκεύει κατεψυγμένα έμβρυα που προέρχονται από δωρεές. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια να αποκτήσουν παιδί, οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα και, μάλιστα, στηρίζεται εξαιρετικά από τους Αμερικανούς πολίτες, που έχουν προχωρήσει σε δωρεές ενός εκατομμυρίου κατεψυγμένων εμβρύων, σύμφωνα με τον NEDC.

«Θα έλεγα ότι πιθανώς το 95% όσων αιτήθηκαν υιοθεσία αντιμετώπιζε κάποιο είδος στειρότητας. Αισθανόμαστε τιμή και πως είναι προνόμιο να κάνουμε αυτό το έργο και να βοηθάμε αυτά τα ζευγάρια να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους», σημειώνει ο Mαρκ Μέλιγκερ διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης της NEDC, ο οποίος και ξεκαθάρισε πως η διάρκεια ζωής των κατεψυγμένων εμβρύων δεν έχει τέλος.

Η Τίνα και ο Μπεν εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά τον NEDC το 2017, όταν και γέννησαν την Έμα, ένα έμβρυο που βρισκόταν στην κατάψυξη για 24 χρόνια. Ωστόσο, στις αρχές του 2020 πήρα και το δεύτερο έμβρυο και απέκτησαν τη Μόλι. Και τα δύο έμβρυα δωρίστηκαν και καταψύχθηκαν μαζί το 1992, όταν η μητέρα τους, Τίνα Γκίμπσον ήταν περίπου ενός έτους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ