Κοσμος

Ρωσία: Μαζικούς εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα ζητά ο Πούτιν

Με το εμβόλιο Sputinik-V

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζητά να ξεκινήσουν μαζική εμβολιασμοί με το Sputnik-V την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκινήσει τον μαζικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 την επόμενη εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος απηύθυνε το συγκεκριμένο αίτημα στην αναπληρώτρια πρωθυπουργό, υπεύθυνη για την Κοινωνική Πολιτική Τατιάνα Γκολίκοβα. 

Ο ίδιος έδωσε εντολή στην Γκολίκοβα να μην του δώσει αναφορά την ερχόμενη εβδομάδα, απλώς να επιληφθεί του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν.

Εκείνη, από την πλευρά της, δήλωσε πως είναι εφικτή η έναρξη του μαζικού εμβολιασμού την προσεχή εβδομάδα. 

Η Ρωσία θα παρουσιάσει το εμβόλιο «Sputnik V» στον ΟΗΕ

Προηγουμένως, η Μόσχα σχεδίαζε να αρχίσει το μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού το 2021 και να γίνεται εθελοντικά. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία ξεκίνησε μαζικούς εμβολιασμούς στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, με στόχο το εμβολιασμό τουλάχιστον 400.000 μελών. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Τετάρτη 2/12 η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον Οργανισμό και το Υπουργείο Υγείας της χώρας θα πραγματοποιήσει παρουσίαση για το εμβόλιο «Sputnik V» κατά της νόσου COVID-19 στον ΟΗΕ, δίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Άλλωστε, κανένας από τους εθελοντές που δοκίμασαν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V το καλοκαίρι, στην πρώτη φάση των δοκιμών, δεν έχει μολυνθεί με COVID-19, ανέφερε προ ημερών ένας από τους διοργανωτές των μελετών και επικεφαλής του Ινστιτούτου Εξελικτικής Φυσιολογίας και Βιοχημείας, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Sechenov First Moscow.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ