Κοσμος

«Άγρια Τετάρτη» στη Βρετανία μετά την άρση του lockdown

Άνοιξαν και πάλι καταστήματα και γυμναστήρια σε πόλεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο Λονδίνο
Πολίτες με μάσκα στο Λονδίνο © EPA/ NEIL HALL

Βρετανία: Στα καταστήματα και τα γυμναστήρια μετά την άρση του lockdown οι πολίτες - Γιατί τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «Άγρια Τετάρτη».

Πρώτη μέρα σήμερα (2/12) άρσης του lockdown και οι Βρετανοί ήδη επισκέπτονται καταστήματα και επιστρέφουν στα γυμναστήρια. 

Ο Τύπος της Βρετανίας περιγράφει ως «Άγρια Τετάρτη» (Wild Wednesday), την έκρηξη καταναλωτικής διάθεσης, με τα πολυκαταστήματα Debenhams να προσφέρουν εκπτώσεις έως και 70% προκαλώντας διαδικτυακή ουρά άνω του 1 εκατομμυρίου πελατών για παραγγελίες στην ιστοσελίδα τους ενόψει του πρωινού ανοίγματος των καταστημάτων της στις περιοχές που δεν βρίσκονται στο τρίτο κι έσχατο επίπεδο κινδύνου.

Πόλεις όπως το Λονδίνο και το Λίβερπουλ πέρασαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης στο δεύτερο επίπεδο, που επιτρέπει τη λειτουργία καταστημάτων λιανικής, κομμωτηρίων και γυμναστηρίων, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail κάποιοι εντελώς ανυπόμονοι έσπευσαν από τα μεσάνυχτα σε τουλάχιστον ένα γυμναστήριο στο Λονδίνο που άνοιξε το… δευτερόλεπτο που έληξε η καραντίνα. Πρόκειται για γυμναστήριο που ανήκει στον Αγγλοκύπριο Ανδρέα Μιχλή, στο βόρειο Λονδίνο, ο οποίος μάλιστα είχε ανοίξει παρανόμως και τον Νοέμβριο και του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επιχείρηση Debenhams πρόκειται να κλείσει σύντομα δεκάδες καταστήματά της λόγω οικονομικών προβλημάτων, επομένως εκποιεί όπως-όπως το εμπόρευμα που έχει μείνει σε ράφια και αποθήκες.

 

Βρετανία: Τα τρία επίπεδα περιορισμών

Από σήμερα η Βρετανία επιστρέφει σε ένα σύστημα τριών βαθμίδων περιορισμών ανά περιοχή προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ελπίζει να άρει τους περιορισμούς την άνοιξη χάρη στην έναρξη των εμβολιασμών κατά της covid-19 και μιας εκστρατείας διεξαγωγής μαζικών διαγνωστικών τεστ.

Μέχρι τον Φεβρουάριο τίθεται σε ισχύ ένα σύστημα προειδοποίησης τριών επιπέδων, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί περιορισμοί ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης με την επιδημία.

Πλέον σε όλη την Αγγλία μπορούν να ανοίξουν και πάλι όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, προς μεγάλη ανακούφιση των καταστηματαρχών ενόψει Χριστουγέννων. Επίσης ανοίγουν ξανά τα γυμναστήρια, ενώ μπορούν να γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες και γάμοι.

Οι κάτοικοι της Αγγλίας μπορούν να συναντώνται έως και έξι άτομα το μέγιστο, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ