- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: 24ωρη λειτουργία καταστημάτων πριν τα Χριστούγεννα
Για να αντιμετωπιστεί μέρος των οικονομικών απωλειών από το lockdown λόγω COVID-19
Τα καταστήματα στη Βρετανία θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και για 24 ώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες λόγω κορωνοϊού & lockdown.
Οι νέες λοιμώξεις Covid-19 έπεσαν κατά περίπου 30% στo Ηνωμένο Βασίλειο μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων (εθνικό lockdown).
Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ο δείκτης R αναπαραγωγής, δηλαδή μετάδοσης του ιού από ένα φορέα σε άλλους ανθρώπους, έπεσε κάτω από ένα (1), περίπου στο 0,9%, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων μειώνεται με ρυθμό 0% έως 2% τη μέρα, μια σαφής ένδειξη ότι το lockdown είχε αποτέλεσμα.
Ωστόσο, οι οικονομικές συνέπειες από το lockdown παραμένουν δυσβάσταχτες. Περίπου 125.000 θέσεις εργασίας λιανικής χάθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, με 13.867 καταστήματα να κλείνουν μόνιμα, δήλωσε το Κέντρο Ερευνών Λιανικής (CRR), ενώ τα μεγάλα βρετανικά καταστήματα, στην προσπάθεια κάλυψης κάποιων από τις οικονομικές απώλειες, φαίνεται να καταφεύγουν στην 24ωρη λειτουργία τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον βρετανικό Τύπο, τα καταστήματα μπορούν να αποφασίσουν τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας τους τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και θα πρέπει ακόμη και να μπορούν να ανοίγουν για 24 ώρες, αν το επιθυμούν.
Ήδη η αλυσίδα Primark ανακοίνωσε ότι 11 πολυκαταστήματά της θα λειτουργήσουν επί 24ώρου βάσεως μέχρι τις γιορτές, ενώ άλλες αλυσίδες φέρονται έτοιμες να επεκτείνουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ τη λειτουργία τους.
Η γνωστή από τη δραστηριότητά της και στην Ελλάδα, Marks & Spencer σκοπεύει να κρατά ανοικτά εκατοντάδες καταστήματά της μέχρι τα μεσάνυχτα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ - SUN
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.