Κοσμος

Βρετανία: 24ωρη λειτουργία καταστημάτων πριν τα Χριστούγεννα

Για να αντιμετωπιστεί μέρος των οικονομικών απωλειών από το lockdown λόγω COVID-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία - Lockdown - Κορωνοϊός - COVID-19
Βρετανία - Lockdown - Κορωνοϊός - COVID-19 © EPA/NEIL HALL

Τα καταστήματα στη Βρετανία θα μπορούν να ανοίγουν ακόμη και για 24 ώρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες λόγω κορωνοϊού & lockdown.

Οι νέες λοιμώξεις Covid-19 έπεσαν κατά περίπου 30% στo Ηνωμένο Βασίλειο μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων (εθνικό lockdown).

Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, ο δείκτης R αναπαραγωγής, δηλαδή μετάδοσης του ιού από ένα φορέα σε άλλους ανθρώπους, έπεσε κάτω από ένα (1), περίπου στο 0,9%, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων μειώνεται με ρυθμό 0% έως 2% τη μέρα, μια σαφής ένδειξη ότι το lockdown είχε αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι οικονομικές συνέπειες από το lockdown παραμένουν δυσβάσταχτες. Περίπου 125.000 θέσεις εργασίας λιανικής χάθηκαν τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, με 13.867 καταστήματα να κλείνουν μόνιμα, δήλωσε το Κέντρο Ερευνών Λιανικής (CRR), ενώ τα μεγάλα βρετανικά καταστήματα, στην προσπάθεια κάλυψης κάποιων από τις οικονομικές απώλειες, φαίνεται να καταφεύγουν στην 24ωρη λειτουργία τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πληροφορίες στον βρετανικό Τύπο, τα καταστήματα μπορούν να αποφασίσουν τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας τους τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και θα πρέπει ακόμη και να μπορούν να ανοίγουν για 24 ώρες, αν το επιθυμούν.

Ήδη η αλυσίδα Primark ανακοίνωσε ότι 11 πολυκαταστήματά της θα λειτουργήσουν επί 24ώρου βάσεως μέχρι τις γιορτές, ενώ άλλες αλυσίδες φέρονται έτοιμες να επεκτείνουν μέχρι πολύ αργά το βράδυ τη λειτουργία τους.

Η γνωστή από τη δραστηριότητά της και στην Ελλάδα, Marks & Spencer σκοπεύει να κρατά ανοικτά εκατοντάδες καταστήματά της μέχρι τα μεσάνυχτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ - SUN

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ