Κοσμος

Γερμανία: ΙΧ παρέσυρε πεζούς - Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού

Τουλάχιστον δύο νεκροί μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πεσμένος στην άσφαλτο με χειροπέδες στα χέρια ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε πεζούς στη γερμανική πόλη Τρίερ
Πεσμένος στην άσφαλτο με χειροπέδες στα χέρια ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε πεζούς στη γερμανική πόλη Τρίερ @EmporterC/Twitter

Καρέ καρέ η μεταφορά του οδηγού που παρέσυρε πεζούς στη γερμανική πόλη Τρίερ μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γερμανικές αρχές στην πόλη Τρίερ, καθώς αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζούς. Ο οδηγός του συνελήφθη.

Βίντεο στο Twitter δείχνει αστυνομικούς να τον έχουν ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου, ενώ σε ένα άλλο τον μεταφέρουν «σηκωτό» σε κτίριο της πόλης.

Γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για 10 τραυματισμένους πολίτες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο οδηγός του οχήματος μπήκε σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ, άρχισε να κάνει ελιγμούς και να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Όλα έγιναν σε μια στιγμή. Επικράτησε πανικός. Πεζοί φώναζαν έντρομοι, προσπαθώντας να βρουν μέρος να προστατευτούν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Bild. Η FAZ ανέφερε ότι ο οδηγός του γκρι Range Rover διέσχισε το κέντρο της πόλης με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 70 χλμ./ώρα, περνώντας μεταξύ άλλων από τη δημοφιλή εμπορική οδό Simeonstrasse, κοντά στην Porta Nigra.

Στις εικόνες που ανέβηκαν στα social media, το τζιπ έχει ακινητοποιηθεί από περιπολικά της γερμανικής αστυνομίας και στο μπροστινό του μέρος φέρει σημάδια πρόσκρουσης. Ο οδηγός του είναι ακινητοποιημένος στην άσφαλτο από αστυνομικούς, με τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ επί τόπου έσπευσαν και αρκετά ασθενοφόρα. Η περιοχή αποκλείστηκε, με τις αρχές της πόλης να καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

«Συνελήφθη ένα άτομο και ένα όχημα κατασχέθηκε. Δύο άνθρωποι πέθαναν. Συνεχίστε να αποφεύγετε το κέντρο της πόλης» είναι το νεότερο μήνυμα της γερμανικής αστυνομίας. Οι πρώτες εικόνες από το αιματηρό συμβάν στη γερμανική πόλη Τρίερ, δείχνουν πολίτες να ζητούν βοήθεια, την ώρα που υπάρχουν τραυματίες πεσμένοι στο πλακόστρωτο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη και το αν αυτά συνδέονται με τρομοκρατική ενέργεια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ