- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κορωνοϊός: Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στη Μ. Βρετανία
Πρώτα θα εμβολιαστεί το προσωπικό του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας


Τα βρετανικά νοσοκομεία ειδοποιήθηκαν να προετοιμαστούν για την έναρξη εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εντός δεκαημέρου.
Τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ειδοποιηθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Το προσωπικό του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας (ΝΗS) θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, όπως αναφέρει η Guardian.
Σύμφωνα δε με τον Guardian, τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Μας είπαν να περιμένουμε την άφιξη του εμβολίου ως τις 7 Δεκεμβρίου και να σχεδιάσουμε να εμβολιάσουμε το προσωπικό μας όλη εκείνη την εβδομάδα», δήλωσε επικεφαλής νοσοκομείου.
Σημειώνεται πως μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που αρχικά θα εμβολιαστεί και όχι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας - όπως προβλεπόταν προηγουμένως. Όμως αυτή η απόφαση εξαρτήθηκε από τη φύση του εμβολίου της Pfizer και τη χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου που απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως). Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μεταφερθεί από τους γιατρούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή στα σπίτια αυτών.
Σε όσους ζουν στις προαναφερθείσες μονάδες ή είναι ηλικίας άνω των 80 ετών, αναμένεται να χορηγηθεί το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης/AstraZeneca, το οποίο αναμένεται να πάρει επίσης έγκριση κυκλοφορίας.
Σε αντίθεση με το εμβόλιο της Pfizer δεν απαιτείται να διατηρείται σε -70 με -80 βαθμούς κελσίου αλλά μπορεί να φυλάσσεται σε συνηθισμένα ψυγεία και να μεταφέρεται εύκολα από γιατρούς και νοσηλευτές στους τόπους κατοικίας των ηλικωμένων ανθρώπων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την πολιτική αναταραχή η οικονομία της χώρας παραμένει σταθερή
Με φόντο τις περικοπές του DOGE του Μασκ
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας δεν άφησε ασχολίαστες τις νέες αναφορές του Τραμπ
Καθώς η διαμάχη τους εκδικάζεται
Ο αντιπρόσωπος είναι σκληρός Τραμπικός
Ήταν σαν να προσπαθούσε να μας πει «ελάτε εδώ», περιγράφει ένας εκ των αστυνομικών
Με φόντο τις απειλές Τραμπ στην Ε.Ε
Δήλωσε ότι είναι «πρόθυμος» να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του
Δράστες η μητριά και ο πατέρας της
Δεν προβλέπεται ανανέωση των συμβάσεων εργασίας σε εκατοντάδες εργαζόμενους
Τα κοινά τους σύνορα μήκους 1000 χιλιομέτρων είναι κλειστά και βαριά στρατιωτικοποιημένα
Επιστήμονες εξέτασαν τις συνήθειες και τα γονίδιά της
Λόγω αδυναμίας πληρωμών φόρων
Zητά περισσότερες λεπτομέρειες «καταρχάς»
Σφραγίστηκαν τα γραφεία δυο βοηθών ευρωβουλευτών
Τα στοιχεία νέας μελέτης φτάνουν...γύρω στο 600 μ.Χ
Μετά από παράπονα χρηστών και υπαλλήλων
O πρώτος Ασιάτης πρώην αρχηγός κράτους που συλλαμβάνεται μεταξύ άλλων
Αναμονή για την επιστροφή των Γουίλιαμς και Γουίλμορ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.