Κοσμος

MT Agrari: Αυτό είναι το ελληνικό τάνκερ που έπεσε σε νάρκη

Το πλοίο έπλεε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σαουδικής Αραβίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεξαμενόπλοιο MT Agrari: Ποιο είναι το τάνκερ, ελληνικών συμφερόντων, που έπεσε σε νάρκη ενώ έπλεε ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας.

Ελληνικών συμφερόντων είναι το τάνκερ MT Agrari, το οποίο έπεσε σε νάρκη σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας.

Η έκρηξη στο πλοίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου 2020 και προκάλεσε ρήγμα στο δεξαμενόπλοιο. Το MT Agrari, τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, φέρει σημαία Μάλτας.

Η ασφαλιστική εταιρεία, Ambrey, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε θαλάσσια νάρκη. Το MT Agrari ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη. Με πλάτος 42 μέτρα και βύθισμα 15,1 μέτρα, η χωρητικότητά του φθάνει τους 107.00 τόνους. Το δεξαμενόπλοιο διαθέτει διπλό κύτος.

Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

TMS Tankers - Ποια είναι η διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ, ελληνικών συμφερόντων, το οποίο έπεσε σε νάρκη στη Σαουδική Αραβία

Η ίδια εταιρεία έκανε γνωστό πως διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ είναι η TMS Tankers. Στον ιστότοπό της επισημαίνεται ότι διαχειρίζεται έναν -υψηλής ποιότητας- στόλο δεξαμενόπλοιων.

Η TMS Tankers Ltd. είναι μέλος του ομίλου εταιρειών TMS, με γραφεία στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Reuters για να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την έκρηξη στο -ελληνικών συμφερόντων- τάνκερ ΜΤ Agrari στα ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας.

Η θέση του τάνκερ «MT Agrari», σύμφωνα με το Marine Traffic

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις