Κοσμος

Μιλάνο: Πέθανε από κορωνοϊό ο φούρναρης που μοίραζε ψωμί

«Μια βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Βοηθήστε τους εαυτούς σας, αλλά να σκέφτεστε και τους άλλους» έγραφαν πάνω τα καλάθια του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Μιλανέζος φούρναρης που άφηνε καλάθια με ψωμιά για τους ανθρώπους που επλήγησαν οικονομικά από την πανδημία πέθανε λόγω κορωνοϊού.

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό ο φούρναρης του Μιλάνου που μοίραζε ψωμί και άλλα φαγώσιμα σε όσους είχαν πληγεί από την πανδημία, Τζιάνι Μπερναρντινέλο.

Με το που άφηνε τα καλάθια με τα φαγητά, ο κ. Μπερναρντινέλο εξαφανιζόταν αμέσως μέσα στο κατάστημά του, ώστε να μην νιώθουν αμηχανία ή ντροπή όσοι στέκονταν στην ουρά.

«Έλεγε πως έβαζε ό,τι είχε απομείνει από την περασμένη μέρα, αλλά τον έβλεπα να βάζει φρέσκο ψωμί στη μέση της μέρας. Νοιαζόταν πραγματικά» ανέφέρε η Αλεσάντρα Ντε Λούκα, 56χρονη πελάτισσα και φίλη.

Ο κύριος Μπερναρντινέλο πέθανε στις 9 Νοεμβρίου από κορωνοϊό σε νοσοκομείο του Μιλάνου σε ηλικία 76 χρόνων, όπως γνωστοποίησε η κόρη του, Σαμουέλα. Μέχρι τη στιγμή που νόσησε, πήγαινε στο φούρνο του κάθε μέρα, παρότι οι κόρες του τον εκλιπαρούσαν να μείνει σπίτι.

«Μέσα σ'αυτούς τους τοίχους δεν υπήρξε ούτε μια μέρα στην 130χρονη ιστορία του φούρνου που δεν φτιάξαμε ψωμί. Ακόμα και στους βομβαρδισμούς του 1943», συνήθιζε να λέει ο ίδιος που, αν και δούλευε από 12 χρόνων παιδί, αγόρασε το φούρνο το 1989 και έμαθε από την αρχή την τέχνη του αρτοποιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ