Κοσμος

Βloomberg: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα γίνει ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Πότε θα το ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως ο Τζο Μπάιντεν θα διορίσει τον Άντονι Μπλίνκεν ως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχεδιάζει να ονομάσει τον Άντονι Μπλίνκεν υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης που θα σχηματίσει αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώνει επίσημα τον μελλοντικό διορισμό αυτόν αύριο Τρίτη. Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας και ο ίδιος ο Μπλίνκεν απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Συνεργάτης του Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε σε δήλωσή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Μπλίνκεν είναι όντως ο πιθανότερος υποψήφιος για να αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αφού ορκιστεί ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Ποιος είναι ο Άντονι Μπλίνκεν

O Άντονι Μπλίνκεν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από το 2015 έως το 2017 και αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρόεδρου Ομπάμα από το 2013 έως το 2015. 

Εργάστηκε στον Λευκό Οίκο από  το 2009, αρχικά ήταν Σύμβουλος Εθνικής Ασφαελίας  του τότε αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Παλαιότερα είχε εργαστεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και στον Λευκό Οίκο, επί προεδρίας Κλίντον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο Μπλίνκεν ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της στρατηγικής της Ουάσινγκτον εναντίον της εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ