Κοσμος

Έρευνα: 18% των θετικών στον κορωνοϊό είχε πάει σε σούπερ μάρκετ

Τι έδειξε η έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα σούπερ μάρκετ είχαν επισκεφθεί οι περισσότεροι ερωτηθέντες βρετανικής έρευνας, πριν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μεγάλη έρευνα στη Βρετανία έδειξε πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες προτού βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν επισκεφθεί σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, η PHE ανέλυσε δεδομένα από άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου. Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, η PHE μπόρεσε να βρει τις πιο συχνές τοποθεσίες που είχαν επισκεφτεί τα άτομα με τον ιό πριν βρεθούν θετικά.

Το σούπερ μάρκετ ήταν η πιο συνηθισμένη τοποθεσία των θετικών στον κορωνοϊό ατόμων. Από όλους τους θετικούς διαπιστώθηκε ότι το 18,3% είχε επισκεφθεί ένα σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, η PHE ξεκαθάρισε ότι τα δεδομένα αυτά δεν αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι αυτοί κόλλησαν τον ιό στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Η Έλεν Ντίκινσον, διευθύνουσα σύμβουλος της βρετανικής κοινοπραξίας λιανεμπορίου, δήλωσε πως «τα σούπερ μάρκετ είναι ένα από τα πολύ λίγα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του lockdown, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι προηγούνται όταν οι άνθρωποι ερωτώνται τι μέρη έχουν επισκεφτεί». Τέλος, τα στοιχεία έδειξαν ότι στο 60,5% των ατόμων που είχαν βρεθεί θετικά έγινε ιχνηλάτηση επαφών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ