Κοσμος

Σομαλία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση αυτοκτονίας

Κοντά σε αστυνομική σχολή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, κοντά στην αστυνομική ακαδημία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Σαντίκ Αντάν ​​Αλί, ανέφερε ότι στόχος του βομβιστή ήταν ένα εστιατόριο όπου συχνάζουν αστυνομικοί.

Η εξτρεμιστική ομάδα αλ Σαμπάμπ με έδρα τη Σομαλία επιτίθεται συχνά σε στόχους στο Μογκαντίσου. Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησαν πρόσφατα για τη βελτίωση των δεξιοτήτων της τρομοκρατικής ομάδας που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, στην παραγωγή εκρηκτικών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα την περασμένη εβδομάδα, για την απαγόρευση πώλησης ή αποστολής στη Σομαλία εξαρτημάτων αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών εάν υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος» ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των συχνά θανατηφόρων μηχανισμών.

Η αλ Σαμπάμπ παραμένει η πιο ενεργή και ανθεκτική εξτρεμιστική οργάνωση στην Αφρική, η οποία ελέγχει τμήματα της νότιας και κεντρικής Σομαλίας. Μέσα στο 2020 έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων στο βαριά εξοπλισμένο και υπό αυστηρή προστασία διεθνές αεροδρόμιο, όπου βρίσκονται η Πρεσβεία των ΗΠΑ και άλλες αποστολές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ