Κοσμος

Η Κίνα συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/ JIM LO SCALZO

Αμερικανικές εκλογές: Η Κίνα συγχαίρει τον Μπάιντεν για την εκλογή του μία εβδομάδα μετά- Το μήνυμα του εκπροσώπου της κινεζικής διπλωματίας.

Η Κίνα συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, μία εβδομάδα σχεδόν μετά την ανακοίνωση της εκλογικής νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

«Σεβόμαστε την επιλογή του αμερικανικού λαού. Απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ. Μπάιντεν και στην (νεοεκλεγείσα αντιπρόεδρο) κα. Χάρις», δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Γουάνγκ Γουενμπίν.

Νίκη Μπάιντεν και στην Αριζόνα εκτιμά η Edison Research

Σε ακόμη μια πολιτεία-κλειδί, την Αριζόνα, αναδεικνύεται νικητής ο Τζο Μπάιντεν όπως εκτιμά η Edison Research.

Αυτή η νίκη του Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 290 εκλέκτορες στο σώμα που αναδεικνύει τον νικητή των εκλογών — πολύ περισσότερες από τις 270 ψήφους που χρειαζόταν. Κερδίζει επίσης καθαρά τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 5,2 εκατομμυρίων, ή 3,4%. Πλέον μόλις μερικές πολιτείες να καταμετρούν ακόμη ψηφοδέλτια, καμία εκλογική αριθμητική δεν βγάζει καλό πηλίκο για τον Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα πως οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτενή νοθεία, χωρίς κανένα τεκμήριο για να στηρίζει τον ισχυρισμό. Για να επικρατήσει, θα έπρεπε να κερδίσει τον Μπάιντεν σε τρεις πολιτείες όπου ο Δημοκρατικός προηγείται, με μεγάλη ή μικρότερη διαφορά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ