Κοσμος

Πελόζι: O Τραμπ θέλει να σπείρει χάος στις τελευταίες του ημέρες

Η αντίδραση για την απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας, Μαρκ Έσπερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πελόζι
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς, Νάνσι Πελόζι © EPA/JIM LO SCALZO

Ακόμα και στις τελευταίες ημέρες του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να προκαλέσει «χάος» σύμφωνα με την Νάνσι Πελόζι.

Στην απομάκρυνση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ αντέδρασε η Νάνσι Πελόζι, τονίζοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί να σπείρει το χάος ακόμα και στις τελευταίες προεδρικές του ημέρες.

«Η απόλυση του Εσπερ είναι μία ενοχλητική απόδειξη πως ο Τραμπ σκοπεύει να περάσει τις τελευταίες του ημέρες στον Λευκό Οίκο, σκορπώντας χάος στην αμερικανική δημοκρατία, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο» τόνισε η Πελόζι και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Η συνέχεια και η σταθερότητα είναι πάντα σημαντικά κατά τη διάρκεια μιας προεδρικής μετάβασης και είναι απολύτως απαραίτητα αυτή τη στιγμή που αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποχωρήσει. Η απόφαση του Τραμπ να απομακρύνει τον Εσπερ από κακία, δεν είναι μόνο παιδαριώδης, είναι και απερίσκεπτη».

Ο Τραμπ «ξήλωσε» τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ

Την πόρτα της εξόδου έδειξε στον επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Έσπερ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που ανακοίνωσε ήδη τον αντικαταστάτη του.

Νέος υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ τοποθετήθηκε ο Κρίστοφερ Μίλερ που ήταν Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής, ενώ αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα. Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστή την απόφασή του μέσω Twitter.

​Σημειώνεται ότι, η καταμέτρηση για τις αμερικανικές εκλογές συνεχίζεται, ενώ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακήρυξε τον εαυτό του εκλεγμένο πρόεδρο και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει σχολιάσει ότι οι εκλογές απέχουν πολύ από το τέλος τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ