- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία-Covid-19: Οι γιατροί ζητούν «πλήρες lockdown»
Για να συγκρατηθεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας
Η Ιταλία καταγράφει καθημερινά από 30.000 έως 40.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Οι γιατροί ζητούν «πλήρες lockdown»
Η επιδημική κατάσταση στην Ιταλία είναι «σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου», σύμφωνα με τους γιατρούς οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να κηρύξει χωρίς καθυστέρηση «πλήρες lockdown» για να συγκρατηθεί το δεύτερο κύμα της Covid-19.
Η χώρα καταγράφει καθημερινά από 30.000 έως 40.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να δέχεται ισχυρή πίεση, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας απειλούνται με κορεσμό σε πολλές περιφέρειες και τα νοσοκομεία είναι αναγκασμένα να αναβάλλουν προγραμματισμένες επεμβάσεις και εξετάσεις για άλλες παθολογίες.
«Η κατάσταση είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου», δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RAI ο καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Sacco του Μιλάνου, πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, της περιφέρειας που έχει πληγεί περισσότερο στην Ιταλία.
«Οι άλλες ασθένειες δεν κάνουν απεργία επειδή υπάρχει η Covid και πρέπει να οργανωθούμε (...) επειδή διαφορετικά η πανδημία θα κάνει τελικά ζημιές πέραν του ήδη πολύ λυπηρού μεγάλου αριθμού νεκρών», πρόσθεσε.
Η Ιταλία, η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επλήγη τον Φεβρουάριο από την επιδημία της Covid-19, έχει καταγράψει έκτοτε περισσότερους από 41.000 θανάτους και περισσότερα από 935.000 κρούσματα.
Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα της επιδημίας, αποφάσισε να κατατάξει τις 20 ιταλικές περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, προχωρώντας από το κίτρινο, όπου είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο, μέχρι το κόκκινο, όπου επιβάλλεται ένα σχετικά αυστηρό lockdown.
Τέσσερις περιφέρειες τέθηκαν στην κόκκινη ζώνη από την κυβέρνηση και μια πέμπτη αποφάσισε μόνη της να τεθεί σε lockdown χθες, Κυριακή, το βράδυ, ενώ δύο άλλες βρίσκονται στην πορτοκαλί ζώνη και οι υπόλοιπες στην κίτρινη ζώνη.
Σύμφωνα με την Εθνική Ομοσπονδία Ιατρικών Συλλόγων, τα μέτρα αυτά είναι ανεπαρκή και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο Φιλίπο Ανέλι, απαίτησε να επιβληθεί «πλήρες lockdown σε όλη τη χώρα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.