Κοσμος

Μπάιντεν: Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα κερδίσουμε

«Γι' αυτό το λόγο, ζητάω απ' όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA

Την πεποίθησή του πως θα κερδίσει τις εκλογές εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν σε νέες δηλώσεις του - Ζήτησε ψυχραιμία απ' όλους.

Καμία αμφιβολία ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ δεν έχει ο Τζο Μπάιντεν όπως δήλωσε εκ νέου.

Στις ίδιες δηλώσεις, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ζήτησε από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, η γερουσιαστής Χάρις και εγώ θα ανακηρυχτούμε νικητές. Για αυτό το λόγο, ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι... Η διαδικασία προχωρεί», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην υποψήφια αντιπρόεδρο του, γερουσιαστή Καμάλα Χάρις.

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ για αναστολή καταμέτρησης ψήφων

Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Παράλληλα, η δικαστίνα Σίνθια Στίβενς στο Μίσιγκαν απέρριψε αντίστοιχη αγωγή σε ακροαματική διαδικασία σήμερα, αναφέροντας πως θα εκδώσει την γραπτή της δικαστική απόφαση αύριο Παρασκευή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.