Κοσμος

Τουρκία: Έντονη αντίδραση για το «κόψιμο» των Γκρίζων Λύκων

Έκανε λόγο για «αποφασιστική απάντηση» στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρίζοι Λύκοι-Τουρκία
Γκρίζοι Λύκοι-Τουρκία © EPA/ Bas Czerwinski

Έντονη είναι η αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση της Γαλλίας να θέσει εκτός νόμου τους «Γκρίζους Λύκους».

Την απόφαση της Γαλλίας να θέσει εκτός νόμου τους «Γκρίζους Λύκους» κατέκρινε η Τουρκία, η οποία έκανε λόγο για «αποφασιστική απάντηση».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καταγγέλλει πως πρόκειται για ακόμη μία κίνηση που εντάσσεται στην αντιφατική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι ενώ κρίνει ως «απαράδεκτο» να απαγορεύονται τέτοια «σύμβολα που υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου» και δεν δραστηριοποιούνται εκτός νόμου.

Κάνει λόγο για «υποκριτική» στάση και «διπλά στάνταρ, στα οποία είμαστε συνηθισμένοι», σημειώνοντας, παράλληλα, πως η «Γαλλία έχει καταστεί όμηρος των αρμένικων κύκλων» εντός της χώρας.

Κατακρίνει το Παρίσι καθώς «ανέχεται τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το FETO» και σημειώνει πως παραβλέπεται το γεγονός ότι  «οι πολίτες μας και οι διπλωματικές μας αποστολές» είναι στο επίκεντρο επιθέσεων το τελευταίο διάστημα.

«Υπογραμμίζουμε πως η ελευθερία της συνάθροισης, έκφρασης και διαδήλωσης της τουρκικής κοινότητας στη Γαλλία πρέπει να προστατευθεί στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κανόνων και θα απαντήσουμε σε αυτή την απόφαση αποφασιστικά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ