Κοσμος

ΗΠΑ- Εκλογές: Εξωφρενική η ομιλία Τραμπ λέει η πλευρά Μπάιντεν

Οργισμένη αντίδραση του επιτελείου του υποψήφιου των Δημοκρατικών για ομιλία και απειλές Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν
Τζο Μπάιντεν © EPA/JIM LO SCALZO

ΗΠΑ - Εκλογές Η αντίδραση του επιτελείου του Μπάιντεν σχετικά με την ομιλία Τραμπ και τις απειλές για προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο

«Ετοιμαζόμαστε να νικήσουμε αυτές τις εκλογές. Πιστεύω ότι τις έχουμε κερδίσει τις εκλογές. Είναι μια τεράστια νοθεία στη χώρα, θέλουμε τον νόμο να εφαρμόζεται, θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είναι λυπηρή στιγμή για τη χώρα και θα κερδίσουμε. Σε ό,τι με αφορά, έχουμε ήδη κερδίσει», είπε μεταξύ άλλων ο Τραμπ, προαναγγέλλοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ και τη νίκη του, σε σύντομο μήνυμά του από τον Λευκό Οίκο.

«Εξωφρενική η ομιλία Τραμπ»

Με δήλωσή της, η διευθύντρια της καμπάνιας του Μπάιντεν, Τζεν Ο' Μάλεϊ Ντίλον, χαρακτηρίζει την ομιλία του Τραμπ «εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και γεμάτη ανακρίβειες». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Είναι εξωφρενική γιατί συνιστά απροκάλυπτη απόπειρα στέρησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών. Είναι άνευ προηγουμένου γιατί ποτέ στο παρελθόν κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν επιχείρησε να στερήσει στους Αμερικανούς τη φωνή τους τη μέρα των εθνικών εκλογών. Ο Τραμπ ενθάρρυνε τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να εμποδίσουν την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων πριν τις εκλογές και τώρα επιμένει ότι δεν μπορούν να καταμετρηθούν ούτε μετά τις εκλογές.

»Και είναι ανακριβής, γιατί αυτό που προτείνει δεν θα συμβεί. Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος, γιατί αυτό επιτάσσουν οι νόμοι μας - οι νόμοι που προστατεύουν τα συνταγματικά δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των Αμερικανών.»

Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τυχόν προσφυγή του Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο

Το επιτελείο του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει την καταμέτρηση των ψήφων, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδεις» και «πρωτοφανείς» τις δηλώσεις του Τραμπ.

«Εάν ο πρόεδρος πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο δικαστήριο για να εμποδίσει την κανονική καταμέτρηση των ψήφων, έχουμε νομικές ομάδες έτοιμες να αντισταθούν στην απόπειρα αυτή», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της καμπάνιας του Τζο Μπάιντεν Τζεν Ο΄Μάλεϊ Ντίλον.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ