- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Αλ Κάιντα απειλεί τον Εμανουέλ Μακρόν
«Δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου να σκοτώνει όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ»
Απειλές κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπολύει η Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ και χαρακτηρίζει «μάρτυρα» τον δολοφόνο που αποκεφάλισε τον καθηγητή στο Παρίσι.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ (Aqmi) απείλησε να εκδικηθεί τον Εμανουέλ Μακρόν, επειδή ο πρόεδρος της Γαλλίας υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη δημοσίευση των επίμαχων σκίτσων.
Μάλιστα, η Αλ Κάιντα κάλεσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 τους υποστηρικτές της να σκοτώσουν όποιον προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ.
«Το να σκοτώνουμε όποιον προσβάλλει τον προφήτη είναι δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου ικανού να το εφαρμόσει» αναφέρει η Aqmi σε μια ανακοίνωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος στην τελετή που διοργανώθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.
Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 από έναν νεαρό Τσετσένο εξτρεμιστή, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του στην τάξη, στο πλαίσιο ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.
Ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία, στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης, δεν θα αποκηρύξει τα σκίτσα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Γαλλίας σε πολλές αραβικές και μουσουλμανικές χώρες. Ορισμένοι έκαψαν γαλλικές σημαίες και ομοιώματα του Γάλλου προέδρου, ενώ έχουν γίνει προτάσεις και για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.
«Το μποϊκοτάζ είναι καθήκον, όμως δεν αρκεί» γράφει η Aqmi, καλώντας τους υποστηρικτές της να «εκδικηθούν» και παρουσιάζοντας ως «μάρτυρα» τον εξτρεμιστή Τσετσένο που σκότωσε τον Σαμουέλ Πατί.
«Δεν θα ξεχάσουμε τις στυγερές μηχανορραφίες σας» πρόσθεσε η Αλ Κάιντα, απευθυνόμενη στον Μακρόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
HARD NEWS: Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα | Κορεατική Χερσόνησος και πύραυλοι | Κονγκό και Έμπολα | ΔΝΤ και ΑΙ | NASA, SpaceX και Διάστημα
Αμφισβητούν τον ρόλο και τις κινήσεις του
Αφαιρέθηκε τμήμα του οργάνου
Αλλά το μυστήριο δεν τελείωσε
Από καταφύγιο διασημοτήτων σε σκηνικό για το TikTok
Οι έξι Ρεπουμπλικανοί που αμφισβητούν την απόφαση
Εκμεταλλεύτηκε την τηλεργασία, επικαλούνταν την άρρωστη μητέρα του, έπαιρνε αναρρωτικές άδειες
Τι υποστηρίζει η πλευρά της
Παραδέχεται παλαιότερη λογοκλοπή
H κίνηση του Αμερικανού προέδρου δεν αποτέλεσε έκπληξη
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει προσωπικά μαζί της για την υπόθεση
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύνδεση με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών
Στο Παρίσι από η Σουηδή ακτιβίστρια - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί σχολείων
Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της
Άλμα τιμών λόγω των διαταραχών στη Μέση Ανατολή και των χαμηλών αποθεμάτων στη Γερμανία
Το μονοπάτι όπου βρέθηκαν τραυματισμένα τα θύματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή
Τα πετρελαϊκά αποθέματα εξαντλούνται και τα δημόσια χρέη πιέζουν τις κυβερνήσεις
Διαμαρτυρία με μπετόνια στα χέρια και σφοδρές αντιδράσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στην αμυντική πολιτική της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.