Κοσμος

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ στηρίζει με όλα τα μέσα την ευρωπαϊκή οικονομία

«Με τη διάθεση των κεφαλαίων προς παραγωγικές δημόσιες δαπάνες και ταυτόχρονες διαρθρωτκές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα όπλα της για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας εν μέσω της πανδημίας.

Πλήρη στήριξη με κάθε δυνατό Μέσο θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ευρωπαϊκή οικονομία όπως διεμήνυσε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ύστερα από την ολοκλήρωση συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, «η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, αφού η προοπτική της ευρωπαϊκής οικονομίας έχει επιδεινωθεί επειδή έχει απωλέσει τη δυναμική της ανάκαμψής της».

Στο πλαίσιο των διαδικασιών που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ θα συνεχιστεί η αναπροσαρμογή στο βεληνεκές των νομισματικών μέτρων αλλά θα γίνουν αναπροσαρμογές και στις παραμέτρους των συγκεκριμένων μέτρων.

Τα εν λόγω μέτρα περιλαμβάνουν προγράμματα αγοράς ομολόγων τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και μηχανισμούς για φθηνή ρευστότητα προς τις τράπεζες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε παράλληλα τη σημασία του νέου Μηχανισμού στήριξης της ΕΕ (επόμενης γενιάς), δηλώνοντας πως «είναι αναγκαίο να τεθεί σε λειτουργία χωρίς καθυστερήσεις».

«Με τη διάθεση των κεφαλαίων προς παραγωγικές δημόσιες δαπάνες και ταυτόχρονες διαρθρωτκές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την παραγωγικότητα, η σχετική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμβάλει σε μια ταχύτερη, εντονότερη και πιο ομοιόμορφη ανάκαμψη, αυξάνοντας έτσι την ανθεκτικότητα των οικονομιών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ