Κοσμος

Ιταλία και Ισπανία πήραν από ΕΕ τα πρώτα δάνεια για τον κορωνοϊό

Οικονομική ενίσχυση από το πρόγραμμα Sure ζήτησε και η Πολωνία - Πού θα διατεθούν τα χρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Γυναίκα με προστατευτική μάσκα περνά μπροστά από γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Μαδρίτη
Κορωνοϊός στην Ισπανία: Γυναίκα με προστατευτική μάσκα περνά μπροστά από γραφείο ευρέσεως εργασίας στη Μαδρίτη © EPA/JUANJO MARTIN

Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία πήραν τα πρώτα δάνεια για τον κορωνοϊό ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ προκειμένου να στηρίξουν θέσεις εργασίας.

Τα πρώτα δάνεια για τον κορωνοϊό πήραν Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, προκειμένου να στηρίξουν την εργασία εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα χρήματα εκταμιεύονται μέσω του προγράμματος Sure και δίνονται με προνομιακούς όρους στο πλαίσιο στήριξης κρατών - μελών που πλήττονται από την Covid-19.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την καταβολή 17 δισεκατομμυρίων ευρώ υπό μορφήν δανείων σε τρεις χώρες -Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία- ως οικονομική υποστήριξη απέναντι στην αύξηση της ανεργίας που συνδέεται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Πρόκειται για τις πρώτες καταβολές στο πλαίσιο του προγράμματος Sure με στόχο την υποστήριξη μέτρων διατήρησης των θέσεων απασχόλησης εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

Η οικονομική αυτή στήριξη έχει τη μορφή δανείων με προνομιακούς όρους. Τα χρήματα αντλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις διεθνείς αγορές, εκμεταλλευόμενη τα χαμηλά επιτόκια που μπορεί να εξασφαλίσει και στη συνέχεια τα δανείζει σε κράτη-μέλη που έχουν ανάγκη.

Η Ιταλία έλαβε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 10 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η Πολωνία 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά, η Ιταλία θα λάβει 27,4 δισεκατομμύρια ευρώ, η Ισπανία 21,3 και η Πολωνία 11,2 από το πακέτο των 100 δισεκατομμυρίων που διατίθενται για τους σκοπούς του προγράμματος Sure.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ