Κοσμος

Μπάιντεν: Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ

«Και μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι η Κίνα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA/JUSTIN LANE

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε πως θεωρεί ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Ρωσία.

Την άποψη πως η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

«Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διάσπασή μας, την ασφάλειά μας και τις συμμαχίες μας είναι η Ρωσία. Δεύτερον, νομίζω ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι η Κίνα. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε αυτό το γεγονός θα καθοριστεί και εάν είμαστε απλά ανταγωνιστές ή αν καταλήγουμε σε έναν πιο σοβαρό ανταγωνισμό που έχει να κάνει με την ισχύ» δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο CBS.

Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει πως ο γιος του Μπάιντεν φέρεται να διατηρεί επιχειρηματικές δραστηριότητες με την Έλενα Μπατουρίνα, τη σύζυγο του πρώην δήμαρχου της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ τονίζοντας ότι δεν έχει πάρει ούτε μια «δεκάρα» από τη Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα δεν επιθυμεί μια ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές.

Ο Πούτιν αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του Τραμπ ότι η Ρωσία φέρεται να χρηματοδότησε τον Μπάιντεν. «Κανένα σχόλιο», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης την Κυριακή, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ