Κοσμος

Νέα Navtex ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από την Τουρκία

Παρά τις ανακοινώσεις Στόλτενμπεργκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oruc Reis
Oruc Reis © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER

Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για 27, 28 και 29 Οκτωβρίου εξέδωσε η Τουρκία.

Στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξήγγειλε η Τουρκία στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε τρεις Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις ανατολικότερα του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, οι δυο ασκήσεις αφορούν σε περιοχές εντός τουρκικών υδάτων, σε κοντινή σχετικά απόσταση από τις ακτές της γειτονικής χώρας, ανατολικά του Καστελόριζου, στην περιοχή της Φοινίκης.

Η τρίτη άσκηση θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά των ακτών της Αλεξανδρέττας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε προτρέξει να πει ότι οι δύο χώρες αποφάσισαν την ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν προγραμματίσει στην ημέρα της εθνικής επετείου η μία χώρα της άλλης (28η και 29η Οκτωβρίου).

Μάλιστα ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως είναι ένα «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» και επαίνεσε την Αθήνα και την Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε επίσης πως στην σημερινή αλλά και στην χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα.

Όπως και χθες, ο κ. Στόλτενμπεργκ ζήτησε και σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία να αποφύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες και ανέδειξε το ρόλο του ΝΑΤΟ ως μίας πλατφόρμας όπου συμμαχικές χώρες μπορούν να συναντηθούν και να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ