Κοσμος

GAP: Σκέψεις για κλείσιμο όλων των καταστημάτων στην Ευρώπη

Πώς σκέφτεται να συνεχίσει την παρουσία της στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
GAP
GAP © Facebook.com/ GAP

GAP: Γιατί σκέφτεται να κλείσει τα καταστήματά της στην Ευρώπη- Μείωση των πωλήσεων κατά 47%

Η GAP φαίνεται ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει 129 καταστήματά της στην Ευρώπη, λόγω μείωσης των πωλήσεων, ως συνέπεια του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων και lockdown που έχουν επιβληθεί στις περισσότερες χώρες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Gap, θέλοντας να συνεχίσει την παρουσία της, παρά το κλείσιμο των καταστημάτων, σκέφτεται να επιδιώξει συνεργασίες με άλλα καταστήματα της Ευρώπης, αλλά και στο διαδίκτυο, όπως έχουν κάνει και άλλες εταιρείας μόδας. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο όμιλος διαθέτει 158 καταστήματα franchise στην Ευρώπη, και το κλείσιμό έστω κάποιων από αυτών θα οδηγούσε εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία, σε μία πολύ δύσκολη συνθήκη για ολόκληρο τον κόσμο, που δέχεται πλέον το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.  

«Καθώς προχωράμε στην αναθεώρηση, θα εξετάσουμε τη μεταφορά στοιχείων της επιχείρησης σε ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη ως μέρος μιας προτεινόμενης επέκτασης μοντέλου εταιρικής σχέσης», δήλωσε ο Mark Breitbard, επικεφαλής των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Gap.   

Η Gap είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2020 σχέδια για κλείσιμο περισσότερων από 200 μη-κερδοφόρων καταστημάτων Gap και Banana Republic παγκοσμίως, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Οι επιδόσεις των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην Ευρώπη ήταν πολύ χειρότερες εν μέσω εκτεταμένων lockdown για τον έλεγχο της πανδημίας και οι πωλήσεις μειώθηκαν σχεδόν 47% κατά τη διάρκεια του τριμήνου του καλοκαιριού στα 72 εκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ