- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: «Το Oruc Reis έχει επιπλέον εργασίες για δύο μήνες»
«Είμαστε στη μέση του προγράμματός μας»
Τουρκία: Οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας για τις έρευνες του Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο.
Στις 27 Οκτωβρίου λήγει η νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που το Oruc Reis παραμένει μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου.
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε πως το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται στη μέση του προγράμματος και επεσήμανε την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχιστούν οι εργασίες.
«Το πλοίο “Oruc Reis», το οποίο το τελευταίο διάστημα συζητήθηκε ιδιαίτερα, συνεχίζει τις εργασίες του νότια του Κας, εντός της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Εμείς εκεί έχουμε επιπλέον εργασίες περίπου δύο μηνών. Δηλαδή είμαστε στη μέση του προγράμματός μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην ανατολική Μεσόγειο, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, των συμφερόντων και των δικαιωμάτων μας», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σε ομιλία του προς τους αξιωματικούς του τουρκικού στρατού, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη διαλόγου με στόχο την επίλυση των προβλημάτων Ελλάδας – Τουρκίας, υπενθύμισε από την άλλη το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Αγκυρας, βάσει του οποίου η τουρκική υφαλοκρηπίδα εκτείνεται στο μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.
«Η κυριαρχία της “Γαλάζιας Πατρίδας” μας, η ασφάλεια της ανεξαρτησίας μας, αυτή είναι η ευθύνη μας. Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου, έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό», ανέφερε ο Ακάρ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι, πως είμαστε επίσης ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας, πως θα ρισκάρουμε τα πάντα για τον σκοπό μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο πόλεις και άμαχοι
«Η Τεχεράνη δεν μπορεί να ελέγξει τα Στενά», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα με τη Χεζμπολάχ
Σφοδρή κριτική του ποντίφικα προς τους ηγέτες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε πολέμους
Ο 27χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον οχήματος με τρεις επιβάτες στη Βόρεια Καρολίνα
Ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων πτήσεων το καλοκαίρι
Σαρωτικοί έλεγχοι μετά το λουτρό αίματος - Μπλοκάρονται εκατοντάδες λογαριασμοί στα social media
Ήταν προσκείμενο στο Ιράν
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.