Κοσμος

Γαλλία: Γυναίκα απείλησε να ανατιναχθεί σε σταθμό στη Λυόν

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» - Δείτε τη στιγμή της σύλληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάλλοι αστυνομικοί
Γάλλοι αστυνομικοί © EPA

Συναγερμός στη Γαλλία καθώς μία γυναίκα απείλησε να ανατιναχτεί σε σταθμό στη Λυόν, φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν τελικά συλληφθεί από αστυνομικούς

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 οι δυνάμεις ασφαλείας στη Λυόν, στη Γαλλία, καθώς μια γυναίκα απείλησε να πυροδοτήσει εκρηκτικά σε σταθμό της πόλης.

Οι πρώτες εικόνες στα social media έδειχναν πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες να κινούνται σε αποβάθρα του σταθμού, την ώρα που επιβάτες απομακρύνονταν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις γαλλικές εφημερίδες Le Monde και Le figaro, η γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια σύλληψη. Πρόκειται για μια γυναίκα, η οποία φορούσε νικάμπ. Δίπλα της βρέθηκαν δύο αποσκευές, οι οποίες και ελέγχονται από πυροτεχνουργούς. Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η γυναίκα που απειλούσε να ανατιναχτεί στη Λυόν, φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ». Ο σταθμός αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας και στο σημείο βρέθηκαν προληπτικά ασθενοφόρα.


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία Γάλλου καθηγητή Ιστορίας σε σχολείο σε προάστιο του Παρισιού. Νεαρός τζιχαντιστής από την Τσετσενία τον σκότωσε και του έκοψε το κεφάλι πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπειτα από καταδίωξη.

Ο καθηγητής είχε παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον σταθμό στη Λυόν όπου μια γυναίκα απειλούσε να ανατιναχτεί:
 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ