Κοσμος

Πρόστιμο 40.000 λιρών σε φοιτητές στη Βρετανία λόγω πάρτι

Έκρυβαν τους καλεσμένους στο υπόγειο και ισχυρίζονταν ότι είχαν φύγει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από δέκα χιλιάδες λίρες πρόστιμο επέβαλε η αστυνομία του Νόττιγχαμ σε τέσσερις φοιτητές οι οποίοι διοργάνωσαν πάρτι με δεκάδες καλεσμένους.

Πρόστιμο ύψους 40 χιλιάδων λιρών επιβλήθηκε συνολικά σε τέσσερις φοιτητές στο Νότιγχαμ, για τη διοργάνωση πάρτι παρά τους περιορισμούς του κορωνοϊού. 

Μάλιστα, οι ίδιοι φοιτητές παραπονέθηκαν στην αστυνομία ότι οι αξιωματικοί «χαλούν τη διασκέδαση τους». Το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς την ώρα που περιπολούσαν.

Όταν πραγματοποίησαν τον πρώτο έλεγχο, οι φοιτητές, που όλοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Νόττιγχαμ, ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι καλεσμένοι είχαν φύγει, αλλά μετά από περαιτέρω επιθεώρηση, οι αξιωματικοί βρήκαν περισσότερα από 30 άτομα κρυμμένα στην κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια.

Να σημειωθεί πως το Νόττιγχαμ, που φιλοξενεί δύο πανεπιστήμια, μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης κορωνοϊού σε ολόκληρη την Αγγλία.

Πριν λίγες μόλις ημέρες, σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, ένας άλλος φοιτητής του πανεπιστημίου τιμωρήθηκε με πρόστιμο 200 λιρών μετά τη σύλληψή τους σε φοιτητικό πάρτι.

Η υπαρχηγός της Αστυνομίας του Νόττιγχαμ δήλωσε πως «αυτό πρέπει να σταματήσει. Οι ισχυρισμοί που προβάλουν οι νεαροί ότι η αστυνομία είναι εμπόδιο στη διασκέδαση τους είναι αδιανόητοι. Ξέρουμε ότι η πλειοψηφία σέβεται τους κανόνες και τις συστάσεις».

«Πόσα πρόστιμα πρέπει να δώσουμε πριν γίνει αντιληπτό το μήνυμα; Δεν χαιρόμαστε όταν μοιράζουμε πρόστιμα και θα προτιμούσαμε να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου οι φοιτητές θα μπορούσαν να διασκεδάσουν. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθούν τους περιορισμούς, τότε περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν.

»Η πλειοψηφία των φοιτητών ακολουθεί τους κανόνες, αλλά προφανώς υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς που αισθάνονται πως μπορούν να δείξουν αδιαφορία για την ασφάλεια των γύρω τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ