Κοσμος

Βρετανία: Γυναίκα έχασε 320.000 λίρες σε διαδικτυακό ειδύλλιο

Από άνδρα που γνώρισε μέσα από ιστότοπο γνωριμιών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μία 50χρονη Βρετανίδα έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης όταν άνδρας που γνώρισε σε ιστοσελίδα γνωριμιών της πήρε τις 320.000 λίρες της κληρονομιάς της.

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε μία 50χρονη γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία και έχασε 320.000 λίρες της κληρονομιάς των γονιών της από έναν άνδρα που γνώρισε στο ίντερνετ.

Η Άννα (δεν είναι το αληθινό της όνομα) εξήγησε όταν ανέλυε το τι συνέβη πως «δεν ήταν μόνο το μέγεθος της απώλειας που με έκανε να νιώθω απαίσια, αλλά και το συναίσθημα ότι έχανα όλα όσα είχαν δουλέψει ο γονέας μου».

Η «Άννα», από το Σάφολκ, γνώρισε τον «Τιμ» αμέσως μετά την απώλεια του άντρα της το 2019.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε έναν ιστότοπο γνωριμιών και ανέπτυξαν γρήγορα σχέσεις. Τότε ήταν που ο «Τιμ» της πρότεινε να ξεκινήσουν να μιλάνε στο WhatsApp.

Εκείνος ξεκίνησε να στέλνει φωτογραφίες του, συνομιλούσαν τηλεφωνικά, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ.

Μετά από μερικές εβδομάδες, ο «Τιμ» είπε στην «Άννα» ότι επρόκειτο να ταξιδέψει στη Ρουμανία για να εργαστεί για ένα έργο που είχε αναλάβει.

Άρχισε, λοιπόν, να της ζητάει μικρά ποσά, στη συνέχεια της ζήτησε 68.000 λίρες για τελωνειακές συναλλαγές και 200.000 λίρες για να πληρώσει τους εργολάβους του και να αποθηκεύσει τον εξοπλισμό του. Στο σύνολο της είχε πάρει 320.000 λίρες.

Η «Άννα» άρχιζε να υποψιάζεται αλλά ο «Τιμ» αλλά ο Τίμ την έπεισε να συνεχίσει, καταθέτοντας χρήματα στην μεταφράστριά του, την Χάριετ. Τότε σταμάτησαν τα μηνύματά του. Η «Άννα» προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Βρετανικό Προξενείο και τις αρχές της Νοτίου Αφρικής, αλλά δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο να την οδηγήσουν στον «Τιμ».

«Ο τρόπος με τον οποίο με είχε εξαπατήσει με διέλυσε», είπε η «Άννα». 

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. Ένιωσα τόσο άρρωστη. Η πίεση που αισθανόμουν ήταν τεράστια. Ένιωθα απαίσια»

Η «Άννα» δεν ήταν το μόνο θύμα. Ο μεταφραστής που της είχε πει να μεταφέρει τα χρήματα ήταν πραγματικό άτομο στο Βορειοανατολικό Σόμερσετ.

Η «Χάριετ», επίσης όχι το πραγματικό της όνομα, πίστευε ότι ήταν σε σχέση με έναν άντρα που ονομάζεται «Τόμπι», ο οποίος της είπε ότι τα χρήματα που προέρχονταν από την Άννα ήταν για επενδυτικό πρόγραμμα και θα έπρεπε να τα μεταβιβάσουν σε άλλο λογαριασμό.

Ο «Τόμπι» έπεισε τη «Χάριετ» να επενδύσει 10.000 λίρες από τα δικά της χρήματα. Η Χάριετ είχε επίσης γνωρίσει τον «Τόμπι» στο Διαδίκτυο και ήταν σε σχέση για οκτώ μήνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ