Κοσμος

Γαλλία: Προς απέλαση 231 ύποπτοι αλλοδαποί με εντολή κυβέρνησης

Θεωρούνται πιθανοί εκφραστές τρομοκρατικών επιθέσεων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι της γαλλικής κυβέρνησης έχει πέσει μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι η απέλαση 231 αλλοδαπών που θεωρούνται ύποπτοι με εξτρεμιστικές πεποιθήσεις και εν δυνάμει εκφραστές τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το υπουργείο Εσωτερικών, που είναι αρμόδιο για τις απελάσεις, δεν ήταν διαθέσιμο να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται από τα συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας συνεδριάζει απόψε, παρουσία του προέδρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του.

Το χρονικό του χτυπήματος

Το άγριο έγκλημα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά σε σχολικό κτίριο, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν -σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail- ότι ο ένοπλος φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ». Ακολούθησε καταδίωξη.

Αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί. Εκείνος αρνήθηκε, με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ και να τον «εξουδετερώνουν» στη γειτονική κοινότητα Ερανί (Eragny), μετέδωσε το France24.

Πυροτεχνουργοί που βρίσκονταν στο σημείο, ήταν οι πρώτοι που πλησίασαν το πτώμα, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι υπήρχαν πάνω του εκρηκτικά. Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Τόσο το σημείο όπου εντοπίστηκε το αποκεφαλισμένο πτώμα όσο και εκείνο που έπεσε νεκρός ο ένοπλος, αποκλείστηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ