Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Η στιγμή που έκλαψε ο Κιμ Γιονγκ-ουν (βίντεο)

Γιατί ο ηγέτης της ασιατικής χώρας ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πιονγκγιάνγκ
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξεσπά σε κλάματα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πιονγκγιάνγκ © YouTube/The Telegraph

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος.

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο Κιμ Γιονγκ-ουν ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πιονγκγιάνγκ το Σαββατοκύριακο.

Οι εικόνες με τον Κιμ Γιονγκ-ουν να αρχίζει να κλαίει, έκαναν τον γύρο των social media και μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Στην ομιλία που έδωσε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 ανήμερα της επετείου για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα, ζήτησε συγγνώμη για την αποτυχία του -όπως είπε- να καθοδηγήσει σωστά τη χώρα σε ταραχώδεις καιρούς που επιδεινώθηκαν από το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού.

Παρόλο που το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα, το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με την Κίνα -τον σημαντικότερο οικονομικό και εμπορικό εταίρο της Πιονγκγιάνγκ- λόγω της πανδημίας Covid-19 επηρέασε ακόμα περισσότερο την οικονομία και το εμπόριο σε μια χώρα που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια επισιτιστικό πρόβλημα. Οι διεθνείς κυρώσεις λόγω του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος, σε συνδυασμό με διάφορες φυσικές καταστροφές, κάνουν ακόμα χειρότερη την κατάσταση για τα εκατομμύρια των κατοίκων στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών στη Βόρεια Κορέα. «Οι άνθρωποι μας έχουν εμπιστοσύνη σε μένα, τόσο υψηλή όσο ο ουρανός και τόσο βαθιά όσο η θάλασσα, αλλά δεν κατάφερα τα πάντα ικανοποιητικά» παραδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τα όσα γράφει η βρετανική «Telegraph».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε αναφορά τόσο στον παππού του, ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα, όσο και στον πατέρα του, τον οποίο και διαδέχτηκε στην εξουσία μετά τον θάνατό του τον Δεκέμβριο του 2011.

«Παρόλο που μου έχει ανατεθεί η σημαντική ευθύνη να ηγηθώ αυτής της χώρας, υποστηρίζοντας τον σκοπό των μεγάλων συντρόφων Κιμ Ιλ-Σουνγκ (Kim Il-sung) και Κιμ Γιονγκ-ιλ (Kim Jong-il) χάρη στην εμπιστοσύνη όλων οι άνθρωποι, οι προσπάθειές μου και η ειλικρίνειά μου δεν ήταν αρκετές για να απαλλάξουν τους ανθρώπους μας από τις δυσκολίες στη ζωή τους» συνέχισε.

North Korea shows off brand new ICBMs

Σύμφωνα με τον «Guardian», στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ ανήμερα της επετείου για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Κορέας έβγαλαν εκ νέου μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Δείτε τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν δακρύζει κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πιονγκγιάνγκ:

Kim Jong-un appears to cry in emotional military parade speech

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ