Κοσμος

ΗΠΑ: Γιατί ο Φάουτσι καταγγέλλει τον Τραμπ για παραπληροφόρηση

Το μήνυμα της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι
Ο δρ. Άντονι Φάουτσι © EPA/Graeme Jennings / POOL

Άντονι Φάουτσι: Για ποιο λόγο καταγγέλλει τον Ντόναλντ Τραμπ για παραπληροφόρηση και τι απαντά μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Έντονη είναι η αντίδραση του επικεφαλής συμβούλου της αμερικανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, δρος Άντονι Φάουτσι για το προεκλογικό μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίζει τον ιατρό να επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο, την ώρα που δεν μιλούσε καν για εκείνον.

Ο δρ. Φάουτσι κατήγγειλε την προεκλογική εκστρατεία υπέρ της επανεκλογής Τραμπ ότι τηλεοπτικό μήνυμα 30 δευτερολέπτων, μετά τον ισχυρισμό ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ αναρρώνει από τον κορωνοϊό, όπως και η Αμερική», χρησιμοποιεί τα λόγια τού ιατρού όχι μόνο χωρίς τη συγκατάθεσή του αλλά και διαστρέφοντάς τα με σκοπό να φανεί ότι αναφέρονται στον κ. Τραμπ, ενώ αναφέρονται κυρίως στον ίδιο τον δρ. Φάουτσι.

Σύμφωνα με το BBC, στο μήνυμα παρουσιάζεται ο Αμερικανός επιστήμονας να λέει ότι «δεν μπορώ να φανταστώ να μπορούσε κανείς να κάνει κάτι περισσότερο» για την καταπολέμηση της ασθένεις του κορωνοϊού, σαν να επρόκειτο για τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου, αν και η αναφορά γίνεται για τον εαυτό του και άλλους υγειονομικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο δρ. Φάουτσι επισήμανε ότι ποτέ του δε στήριξε δημοσίως κάποια πολιτική υποψηφιότητα, και ούτε σκοπεύει να το κάνει φέτος.

Με τις προεδρικές εκλογές να απέχουν μόνο τρεις εβδομάδες πια, ο πρόεδρος Τραμπ υπερασπίστηκε τη χρήση της δήλωσης Φάουτσι γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «είναι τα λόγια του ίδιου του δρος Φάουτσι. Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά σύμφωνα με κάποιους κυβερνήτες.»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ