Κοσμος

Τρένο στην Ταϊλάνδη συγκρούστηκε με λεωφορείο - 17 νεκροί

Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντρίμμια στις ράγες στην Ταϊλάνδη μετά τη φονική σύγκρουση τρένου με λεωφορείο
Συντρίμμια στις ράγες στην Ταϊλάνδη μετά τη φονική σύγκρουση τρένου με λεωφορείο @ QuickTake/Twitter

Στους 17 οι νεκροί στην Ταϊλάνδη όπου τρένο συγκρούστηκε με λεωφορείο σε διάβαση, με τις πρώτες εικόνες από το δυστύχημα να ανεβαίνουν στα social media.

Τραγικός είναι ο απολογισμός στην Ταϊλάνδη, όπου τρένο συγκρούστηκε με λεωφορείο, με αποτέλεσμα 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι επιβάτες του λεωφορείου κατευθύνονταν σε βουδιστικό ναό στην επαρχία Τσακοενγκσάο. Απείχαν περίπου δύο ώρες ανατολικά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης Μπανγκόγκ.

Γύρω στις 08.00 το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2020, τοπική ώρα, διερχόμενο τρένο συγκρούστηκε με το λεωφορείο στην Ταϊλάνδη. «Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 17» δήλωσε ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας έκανε λόγο για 29 τραυματίες.

Στις εικόνες που τράβηξαν μέλη από σωστικά συνεργεία και ανέβηκαν στα social media, διακρίνονται άμορφες μάζες μετάλλων, σοροί θυμάτων δίπλα στις ράγες του τρένου και υπάρχοντα επιβατών διασκορπισμένα τριγύρω. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το λεωφορείο ανετράπη, αποκολλήθηκε η οροφή του και χρειάστηκε γερανός για να το σηκώσει.

Ο απολογισμός των θυμάτων και των τραυματιών αναμένεται να αυξηθεί. Στο λεωφορείο επέβαιναν 65 ταξιδιώτες. Το βαρύ όχημα επιχείρησε να διασχίσει τις σιδηροδρομικές ράγες εν μέσω καταιγίδας. Ο οδηγός φαίνεται να μην αντιλήφθηκε ότι το τρένο πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να παρασυρθεί.

 

Φονικά δυστυχήματα σαν κι αυτό είναι συχνά στην Ταϊλάνδη, που συγκαταλέγεται συχνά στις χώρες με τα περισσότερα τροχαία, καθώς πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα και οδηγούν υπό την επήρεια μέθης, ενώ οι Αρχές δεν επιβλέπουν αυστηρά την τήρηση του ΚΟΚ. Σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ προ διετίας η Ταϊλάνδη ήταν η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα θύματα από τροχαία. Τον Μάρτιο του 2018 τουλάχιστον 18 άτομα είχαν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ένα γεμάτο λεωφορείο με ταξιδιώτες που επέστρεφαν απο΄τις διακοπές τους, βγήκε από τον δρόμο και έπεσε πάνω σε δέντρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ