Κοσμος

Νόμπελ Ειρήνης: Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού το βραβείο

Όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων το Νόμπελ Ειρήνης του 2020
Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων το Νόμπελ Ειρήνης του 2020 © Nobel

Η Νορβηγική Ακαδημία Νόμπελ ανακοίνωσε πως το Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 απονέμεται στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού.

Στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού απονέμεται το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 όπως ανακοίνωσε η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Η Νορβηγική Ακαδημία Νόμπελ πραγματοποίησε την ανακοίνωση του νικητή του Νόμπελ Ειρήνης για το 2020 το πρωί της Παρασκευής.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού είναι ένα παρακλάδι του ΟΗΕ που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στον κόσμο.

Το WFP παρέχει τροφή σε περίπου 90 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 58 εκατομμύρια είναι παιδιά.

Με έδρα του τη Ρώμη και από περισσότερες από 80 βάσεις στον κόσμο, το WFP έχει ως αποστολή να βοηθά ανθρώπους που δεν είναι ικανά να παράγουν ή να βρουν αρκετή τροφή για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Η οργάνωση συνεπικουρείται από διάφορες ΜΚΟ, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που προσφέρουν δωρεές.

Announcement of the 2020 Nobel Peace Prize

Από το 1901 μέχρι και σήμερα έχουν απονεμηθεί συνολικά 100 βραβεία Νόμπελ Ειρήνης. Από αυτά, 68 Νόμπελ Ειρήνης έχουν απονεμηθεί σε ένα άτομο ή οργανισμό και 30 βραβεία έχουν μοιραστεί σε δύο, ενώ υπήρξαν και δύο φορές που το Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε σε τρεις ανθρώπους:

  • Το 1994 στους Yasser Arafat, Shimon Peres και Yitzhak Rabin και το
  • 2011 στους Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee και Tawakkol Karman.

Συνολικά 107 άτομα και 27 οργανισμοί έχουν τιμηθεί με Νόμπελ Ειρήνης. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει βραβευθεί τρεις φορές και η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες δύο φορές. Από τα 107 άτομα που τιμήθηκαν με αυτό το βραβείο, 17 είναι γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεότερη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης είναι η Μάλαλα Γιουσαφζάι, η οποία ήταν 17 ετών όταν παρέλαβε το βραβείο του 2014. Όσον αφορά τον γηραιότερο Νομπελίστα Ειρήνης, αυτός είναι ο 87χρονος Joseph Rotblat, ο οποίος βραβεύθηκε το 1995.

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ