Κοσμος

Αναστασιάδης: Έκνομη η απόφαση για τα Βαρώσια

«Η Κύπρος δεν θα μείνει αδρανής»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα μείνει αδρανής, έστειλε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας για το άνοιγμα της παραλίας στα Βαρώσια στο κατεχόμενο τμήμα, επεσήμανε πως η Κύπρος δεν θα μείνει αδρανής και θα αντιδράσει.

«Θεωρώ την απόφαση της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος να επεκτείνουν για χρήση μέρος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ως έκνομη και κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 (1984) και 789 (1992)» σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε, έχει ήδη γίνει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα πέντε Μόνιμα Μέλη του, στον ΓΓ των ΗΕ, στους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ένωσης, καθώς και σε όλα τα διεθνή φόρα, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει. 

Κάλεσε την Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τα ψηφίσματα των ΗΕ, αλλά και των όσων περιλαμβάνονται στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τερματίζοντας τις μονομερείς έκνομες ενέργειες, προκειμένου να επιτραπεί μια νέα πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για την οριστική επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ